ABOG nieuws

op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van ons business Centre

Nieuws

Op deze pagina zullen wij op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het ABOG Business Centre te Amersfoort.

Nieuwsgierig geworden en weten wat de mogelijkheden zijn van dit unieke Business Center in Amersfoort? Wij geven u graag een rondleiding.

De 600 Zonnepanelen zijn geplaatst

Op het dak van het ABOG Business Centre zijn er door DENG Solar uit Soest circa 600 zonnepanelen geplaatst. DENG Solar heeft in het verleden ook al bij de voetbalvereniging VVZ’49 zo’n 120 zonnepanelen geplaatst, geheel naar tevredenheid.

Tijdens de renovatie van het ABOG Business Centre is er natuurlijk ook aan het milieu gedacht, een stap naar een duurzamere toekomst kon gemaakt worden door middel van het plaatsen van 550 zonnepanelen. Deze zonnepanelen zullen bijdragen aan een vermindering van de CO2 uitstoot.

Het plaatsen van de zonnecollectoren is voorspoedig verlopen. Echter zijn er een paar dagen later enkele kleine lekkages ontstaan door het plaatsen van de zonnecollectoren. Deze lekkages zijn met alle zorg verholpen door het bedrijf Consolidated.

De zonnepanelen zullen worden aangesloten op het energienet van Stedin. Het pand zal de opgewekte energie op verschillende manieren zelf gebruiken. Zo wordt het pand verwarmd op basis van elektra en niet op basis ban gas, hierdoor heeft ABOG het pand van ABOG Business Centre volledig gasloos weten te krijgen. De elektrische laadpalen en overige elektrische installaties zullen óók worden voorzien van energie afkomstig van de zonnepanelen.

Indien er meer energie benodigd is dan geleverd door de zonnepanelen, dan zal dit worden bijgeleverd door door Eneco. Zodoende zal er altijd voldoende stroom beschikbaar zijn in het ABOG Business Centre en kunt u ten alle tijde ongestoord en in een fijn klimaat blijven werken. Wanneer de zonnepanelen meer stroom opwekken dan er benodigd is, dan zal het ABOG Business Centre stroom terugleveren aan het energienet van Eneco.