Bosgroep 3 brengt ABOG insectenhotel tot leven

Bjorn Bosman
Bjorn Bosman

Objectbeheerder en verhuur

Op de thee bij bosgroep 3

Over hartelijk gesproken… Vorige week werden we warm ontvangen door Eva en haar collega’s van Bosgroep 3. Omdat zij werken aan een mooi project voor ABOG Business Centre zochten wij ze op om een kijkje te gaan nemen. Maar ook, omdat we ons goed willen voorbereiden….

In plaats van project moeten we eigenlijk schrijven dat het om een huis gaat… maar dan een héél bijzonder huis: een insectenhotel! Een MEGA speciaal ontwerp dat we gaan plaatsten bij ons Business Centre in Amersfoort.

We zien het direct: het is speciaal! Het heeft een geweldig design en formaat. Al gauw wordt duidelijk dat over het ontwerp goed is en wordt nagedacht. “Dit is belangrijk, want je wilt tenslotte dat dit ‘huis’ bewoont gaat worden.

Vandaar dat er een speciaal onderdeel is bedacht”, legt Eva (één van de groepsleiders van Bosgroep 3) aan ons uit. “Een onderdeel van het hotel is een speciale plantenbak, die is gemaakt van een boomstam. Hierin kun je allerlei planten en bloemen plaatsen die verschillende insecten uitnodigen om een een kijkje te komen nemen.”

Insectenhotels moeten leven

“Insectenhotels zie je in allerlei vormen en maten. Vaak is er niet echt goed over nagedacht. Zo is er vaak weinig of geen ruimte voor verschillende insecten of ander leven.  Belangrijk is dat het hotel op een goede plek komt te staan: het liefst een mooie zonnige plek, vervolgt Eva.

Daarnaast werkt het goed als je voor een plek kiest waar al biodiversiteit is.

Een insectenhotel moet leven! Larven en insecten die eitjes leggen zijn belangrijk, die moet je als het ware naar het hotel toe lokken. In het schors en in de dennenappels gaan bijvoorbeeld verschillende soorten vliegen zitten. In het schors zit al leven en dat trekt ook weer nieuw leven aan.  Alleen als je het hotel vult met leven krijg je het gewenste resultaat.

Over Bosgroep 3

Bosgroep Drie is een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij de activiteiten en werkzaamheden staan natuur, hout en groen centraal. Een werkplek voor mensen die graag de handen uit de mouwen steken en die het leuk vinden om buiten te werken. Bosgroep Drie is een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar ruimte is voor ontwikkeling.

Tijdens ons bezoekje leren we een aantal leden van de groep kennen die ons na het maken van de foto’s uitnodigen voor de thee. Iedere dag om 15.00 uur drinkt de groep samen thee om zo samen de dag af te sluiten. Onder het genot van thee en heel veel chocolade lekkers wordt er nog even nagekletst en krijgen we ook een beeld van wie op welke manier aan welk onderdeel van het insectenhotel heeft gewerkt of nog aan het werk is. 

We hebben een date!

Ook spreken we samen af dat in maart Bosgroep 3 bij ons op bezoek komt. We hebben een date! Als het hotel genoeg is ingericht nemen ze het ABOG insectenhotel mee, zodat we het samen kunnen openen.  We hebben een date! We kijken er naar uit!

Meer nieuws!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Inspirerende werkplekken met een ziel, waar mensen met plezier achter hun laptop plaatsnemen. Iedere ruimte is anders ingericht en geïnspireerd op de natuur. Spaces that work.