NATUURLIJK heeft ABOG energielabel A+++

Bjorn Bosman
Bjorn Bosman

Objectbeheerder en verhuur

Energielabel voor kantoorpanden

In het Bouwbesluit van 2012 staat beschreven dat kantoorgebouwen per 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoen een gebouw niet aan deze eisen, dan mag het niet meer als kantoor gebruikt worden.

ABOG Business Centre heeft NATUURLIJK energielabel A+++

Eigenaar van ABOG Business Centre Aart Bosman vond dat niet ver genoeg gaan. Het ABOG Business Centre hebben we volledig gerenoveerd en verbouwd. “Als je zoveel mogelijk aansluit bij natuurlijke momenten voor verduurzaming bespaar je op kosten. Omdat we de klimaatinstallaties van het kantoor gingen aanpassen moesten de plafonds aangepast worden. Deze mogelijkheid hebben we aangegrepen om ook direct overal LED-verlichting aan te brengen. Daar halen we op termijn een kostenvoordeel uit, maar voorkomen ook overlast richting de gebruikers van onze kantoren”, aldus Aart Bosman.

Aart vervolgt “Duurzaamheid staat bij ABOG sowieso hoog in het vaandel. Het hele dak is bedekt met zonnepanelen, in totaal wel 522 stuks om in de energie te voorzien. Het pand is klimaatneutraal en we verbruiken alleen duurzame energie. We zijn zover gegaan dat onze gasaansluiting deze week wordt weggehaald. We hebben geen CO2-uitstoot. Daar zijn we best trots op”.

Na de renovatie en verbouwing heeft het ABOG Business Centre energielabel A+++. Hierdoor zijn we helemaal klaar voor de toekomst en voldoen we al ruimschoots aan de doelen uit het energieakkoord uit 2013. Hierin is beschreven dat bedrijven ernaar moeten streven om in 2030 minstens energielabel A te hebben, om in 2050 CO2-neutraal te kunnen opereren.

Positieve energie, een duidelijk verhaal

Dat ABOG Business Centre begaan is met de natuur merk je al direct bij binnenkomst. Je begeeft je in een oase van rust en positieve energie. Richting de kantoorruimtes waan je je in de natuur en ‘ontmoet’ je de BIG FIVE van Nederland.

Er is inspiratie gehaald uit de elementen water, vuur, lucht en aarde. Dat zie je onder andere terug in het milieuvriendelijk tapijt, dat is samengesteld uit 100% gerecycled polyamidegaren. “Verduurzaming gaat verder dan alleen het pand zelf. Bij ons kun je kiezen voor honing in plaats van suiker voor de koffie en thee. Deze wordt geproduceerd door onze eigen bijenkolonie op het dak van het gebouw”.

Meer nieuws!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Inspirerende werkplekken met een ziel, waar mensen met plezier achter hun laptop plaatsnemen. Iedere ruimte is anders ingericht en geïnspireerd op de natuur. Spaces that work.